Πολιτική επιστροφών

Για κάθε ζήτημα υποστήριξης μετά την πώληση, αλλαγής, αντικατάστασης ή επιστροφής προϊόντος, εγγύησης προϊόντος, ακύρωσης παραγγελίας και κάθε σχετική ερώτηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. (+30) 2511514286 Δευτέρα και Τετάρτη 09:00 – 15:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 09:00 έως 20:30, Σάββατο 9:00 – 16:00 (τις εργάσιμες ημέρες) ή στο e-mail: info@tataropoulos.gr.

 

Ακύρωση Παραγγελίας

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον τα προϊόντα δεν έχουν παραδοθεί προς αποστολή στη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών. Για την ακύρωση της παραγγελίας σας ενημερώστε μας στο τηλ. (+30) 2511514286, μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail στο info@tataropoulos.gr. Μετά την αποστολή των προϊόντων μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης με τις παρακάτω προϋποθέσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας, με τους ως άνω τρόπους, αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την ακύρωση της παραγγελίας και την επιστροφή των χρημάτων σας (εφόσον έχετε καταβάλει την αξία των προϊόντων). Επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα χρηματικής μεταφοράς (εντολέα και δικαιούχου) από διαφορετική τράπεζα.

 

Αλλαγές Προϊόντων

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε κάποιο προϊόν πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και να συνοδεύεται από τα πρωτότυπα παραστατικά πώλησης (απόδειξη / τιμολόγιο αγοράς). Τα προϊόντα επιστρέφονται στην κατάσταση και τη συσκευασία που παραδόθηκαν (σφραγισμένα και ανέπαφα) με όλα τα παρελκόμενα (π.χ. υλικά συσκευασίας, εγχειρίδια και ταμπελάκια κ.α.), όπως ακριβώς ήταν όταν τα παραλάβατε. Σε περίπτωση που το προϊόν φέρει σημάδια χρήσης του, δεν γίνεται δεκτή η αλλαγή του.

Αιτήματα αλλαγής προϊόντων εξετάζονται αποκλειστικά και μόνο εφόσον προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία σας με το κατάστημά μας εντός 48 ωρών από την παραλαβή του προϊόντος.

Αλλαγές δεν γίνονται δεκτές: i) σε αγαθά τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, ii) σε αγαθά που παράγονται/κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένα, iii) σε αγαθά τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

Επικοινωνήστε με το tataropoulos.gr στο τηλ. (+30) 2511514286 κατά τις ανωτέρω ώρες/μέρες ή μέσω φόρμας επικοινωνίας ή στο e-mail: info@tataropoulos.gr για να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς αλλαγής των προϊόντων που έχετε προμηθευτεί.

Διαδικασία Επιστροφής Προϊόντος λόγω αλλαγής: Αφού συσκευάσετε το προϊόν, εφόσον έχει αποσυσκευασθεί, με τα υλικά συσκευασίας του, εσωκλείστε το παραστατικό πώλησης (απόδειξη/τιμολόγιο). Κατόπιν στείλτε το προϊόν στην εταιρεία «Α. & Χ. ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ», στη Χρυσούπολη δήμου Νέστου, Νομού Καβάλας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Τ.Κ. 64200. Σε περίπτωση αλλαγής μη ελαττωματικών προϊόντων επιβαρύνεστε με όλα τα έξοδα μεταφοράς.

Περαιτέρω προϋποθέσεις και διακρίσεις ανάλογα με τον λόγο της αλλαγής

  1. Προϊόντα με ελαττώματα ή εσφαλμένη αποστολή

Σε περίπτωση που παραλάβατε από το κατάστημά μας ελαττωματικό προϊόν ή προϊόν που δεν παραγγείλατε, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. (+30) 2511514286 ή μέσω φόρμας επικοινωνίας ή στο e-mail: info@tataropoulos.gr, ώστε να σας συμβουλέψουμε για τις δυνατότητες αλλαγής / αντικατάστασης ή επιστροφής του προϊόντος. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε φωτογραφίες του προϊόντος και του ελαττώματος στο e-mail info@tataropoulos.gr ώστε να ελέγξουμε και να σας ενημερώσουμε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή. Για αλλαγές / επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων ή προϊόντων που δεν παραγγείλατε, δεν χρεώνεστε με έξοδα μεταφοράς.

  1. Προϊόντα χωρίς ελαττώματα

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε προϊόν που προμηθευτήκατε από το tataropoulos.gr με κάποιο άλλο, οφείλετε να τηρήσετε τις ως άνω διαδικασίες και προϋποθέσεις.

Εάν είστε καταναλωτής και επιθυμείτε να επιστρέψετε προϊόντα που αγοράσατε λαμβάνοντας πίσω την αξία τους μπορείτε να ασκήσετε το Δικαίωμα Υπαναχώρησης, εφόσον τα προϊόντα είναι κατάλληλα προς επιστροφή κατά τις διακρίσεις που ακολουθούν και τηρώντας τις παρακάτω προϋποθέσεις.

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Αν είστε καταναλωτής τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση σας με την εταιρεία «Α. & Χ. ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ» εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση.

Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας που εσείς αποκτήσατε, ή ένας τρίτος διάφορος του μεταφορέα και υποδειχθείς από εσάς απέκτησε τη φυσική κατοχή των αγαθών.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε την εταιρεία «Α. & Χ. ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ», που εδρεύει στη Χρυσούπολη δήμου Νέστου, Νομού Καβάλας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Τ.Κ. 64200, e-mail: info@tataropoulos.gr, για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έντυπο υπαναχώρησης, χωρίς να είναι υποχρεωτικό.

Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωση περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Τα προϊόντα που αγοράστηκαν πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση, χωρίς φθορές στη συσκευασία και συνοδευόμενα από το σχετικό παραστατικό πώλησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) στην προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, β) στην προμήθεια αγαθών που παράγονται/κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων και γ) στην προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

Συνέπειες της υπαναχώρησης

Εάν υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, θα σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που λάβαμε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης (εξαιρουμένων των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον οικονομικότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθούμε την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση (δηλ. από την ημέρα που θα λάβουμε την δήλωση υπαναχώρησης). Θα εκτελέσουμε την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν εσείς έχετε συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση, δεν θα σας χρεωθούν έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων, παρά μόνο ενδεχομένως: α) εφόσον εσείς προτείνετε διαφορετικό μέσο επιστροφής των χρημάτων σας (από αυτό που χρησιμοποιήσατε στην αρχική συναλλαγή) οπότε και θα επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα χρησιμοποίησης από την εταιρεία μας του διαφορετικού αυτού μέσου ή β) εφόσον η αρχική συναλλαγή σας επιβαρύνθηκε με έξοδα τραπεζικής μεταφοράς, τα, δε, έξοδα θα αφαιρούνται από το προς επιστροφή ποσό. Δικαιούμαστε να καθυστερήσουμε την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβουμε πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου εσείς παράσχετε αποδείξεις ότι στείλατε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Εσείς οφείλετε να στείλετε πίσω τα αγαθά, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την παρούσα σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Εσείς θα επιβαρυνθείτε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των αγαθών. Εσείς φέρετε ευθύνη μόνο για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσετε τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών. Ο αναγκαίος χειρισμός διενεργείται υποχρεωτικά με τρόπο με τον οποίο θα σας επιτρεπόταν σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα.

Ειδικότερα για την επιστροφή προϊόντων και χρημάτων:

α) Επιστροφή χρημάτων:

Ειδικά για τις περιπτώσεις της πληρωμής από εσάς με αντικαταβολή ή σε οποιαδήποτε περίπτωση η επιστροφή χρημάτων με το μέσο που χρησιμοποιήσατε στην αρχική συναλλαγή δεν είναι δυνατή ή συνεπάγεται έξοδα για την εταιρεία μας, η επιστροφή των χρημάτων σας, σε περίπτωση υπαναχώρησης, θα γίνεται, κατόπιν συνεννόησης, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σας. Έξοδα συναλλαγής για την κατάθεση σε λογαριασμό σας από λογαριασμό μας διαφορετικής τράπεζας βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον πελάτη. Η επιστροφή χρημάτων που έχετε καταβάλει μέσω παρόχων υπηρεσιών πληρωμών (πιστωτική κάρτα) ενδεχομένως να επιβαρύνεται από τους παρόχους αυτούς με έξοδα και προμήθειες, με βάση την πολιτική του κάθε παρόχου για την ακύρωση της συναλλαγής, τον αντιλογισμό, την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού κ.ο.κ.

β) Επιστροφή προϊόντων:

Τα προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα συνοδεύονταν από το νομίμως εκδοθέν παραστατικό πώλησης. Για να επιστρέψετε προϊόντα που αγοράσατε από το tataropoulos.gr, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε στην κατοχή σας το πρωτότυπο παραστατικό (απόδειξη αγοράς) ώστε να μας το αποστείλετε. Τα προϊόντα επιστρέφονται στην κατάσταση και τη συσκευασία που σας παραδόθηκαν με όλα τα παρελκόμενα (π.χ. υλικά συσκευασίας, ταμπελάκια, εγχειρίδια και οδηγίες χρήσεως κ.α.), όπως ακριβώς ήταν όταν τα παραλάβατε.

Διαδικασία: Αφού συσκευάσετε το προϊόν, εφόσον έχει αποσυσκευασθεί, με τα υλικά συσκευασίας του, εσωκλείστε το παραστατικό πώλησης (απόδειξη αγοράς) καθώς και σχετικό έγγραφο υπαναχώρησης. Κατόπιν στείλτε το προϊόν με χρέωση αποστολέα στην εταιρεία «Α. & Χ. ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ» στη Χρυσούπολη δήμου Νέστου, Νομού Καβάλας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Τ.Κ. 64200.

Εφόσον δεν τηρηθεί η ως άνω διαδικασία ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή προϊόντος, τότε αυτό θα αποστέλλεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και εκ νέου αποστολής σε αυτόν.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων αλλαγών / υπαναχωρήσεων από τον καταναλωτή, η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης / αλλαγής των προϊόντων μας. Σε αυτήν την περίπτωση ο καταναλωτής επιβαρύνεται με τα τυχόν προκύπτοντα έξοδα εξαιτίας της καταχρηστικής άσκησης των δικαιωμάτων του.

Πολιτική αντιμετώπισης παραπόνων

Για κάθε ερώτηση, διευκρίνιση και κάθε άλλη απορία ή ζήτημα σχετικό με τη λειτουργία και τη χρήση του tataropoulos.gr, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, μπορείτε να στέλνετε e-mail στη διεύθυνση info@tataropoulos.gr. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας παραμένει δίπλα σας ανά πάσα στιγμή έτοιμο να σας ακούσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα και παράπονα που τυχόν ανακύπτουν σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.